วันพุธที่ 10 เมษายน พ.ศ. 2556

หมูอบสับปะรด

หมูอบสัปปะรด
Pork with pineapple
ส่วนผสม

เนื้อหมูสันนอก กิโลกรัม            
 2 kilograms of pork
สับปะรดผลเล็ก ลูก    

   1 small pineapple 

ใบกระวาน ใบ 

     3 leaves of Amomum krervanh Pierre                             

พริกไทยป่น 1/2 ช้อนชา                       
 ½ teaspoon of grounded white pepper   

 เกลือป่น ช้อนโต๊ะ                                

1 tablespoon of salt
ซอสปรุงรส ช้อนโต๊ะ                      
2 tablespoons of tasty sauce


 1 small pineapple
   3 leaves of Amomum krervanh Pierre
แป้งสาลี 1/4 ถ้วย                    
 ¼ cup of wheat flour                  

ซอสมะเขือเทศ ช้อนโต๊ะ       
2 tablespoons of ketchup
น้ำสับปะรด ถ้วย                  
 1 cup of pineapple juice
น้ำ ถ้วย                            
  2 cups of plain water
น้ำมันทอด ถ้วย            
1 cup of fried oil
 วิธีทำ
1.ล้างเนื้อหมู หั่นเป็นชิ้นๆ เคล้ากับแป้งสาลี พริกไทย เกลือ หมักทิ้งไว้
(Clean the pork and cut it into slices. Then, mix them with wheat flour, white pepper and salt; and rest them for a moment)
2.ปอกเปลือกสับปะรด หั่นเป็นชิ้นพอคำ ใส่ลงในหม้อ
(Peel the pineapple and cut it into pieces. Next, put them into an empty pot)
3.ใส่น้ำมันในกระทะ ตั้งไฟให้ร้อน ใส่หมูลงทอดพอสุก ตักใส่หม้อเติมน้ำ ใส่ซอสปรุงรส ซอสมะเขือเทศ ใบกระวาน
(Put some oil onto a heated pan. Then, fry sliced pork until its color changed. After that, put it into the pot with some water in it. Put Amomum krervanh Pierre, ketchup and tasty sauce into the pot as well)
4.ใส่น้ำสับปะรด ตั้งไฟอ่อน เคี่ยวให้หมูสุกนุ่ม ยกลง
(Last, put some pineapple juice into the pot before lowing the heat down. Stir until the pork’s soft)
5.เวลาทาน ตักราดทานกับข้าวสวยร้อนๆ
(To serve, it’s normally served on top of the rice)
 


ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น